Siirry sisältöön

Liikkuminen – neuvolan ammattilaiselle

Neuvolan terveydenhuollon ammattilaisen on tärkeä tuntea raskaana olevien ja synnyttäneiden liikkumisen suositukset sekä miten kannustat heitä liikkumaan. Liikkumista suositellaan kaikille raskaana oleville ja synnyttäneille. Liikkumista kannattaa harrastaa eri syistä – se tuo iloa itselle, edistää painonhallintaa terveyden kannalta ja tukee omaa mielen hyvinvointia.

Olemme keränneet sinulle ”Neuvolan ammattilaisen työn tueksi”- pakettiin tietoa, kuten miten ottaa puheeksi esimerkiksi liikkumattomuus ja erilaisia suosituksia neuvolatyön kannalta raskausdiabeteksen ohjauksessa. Voit hyödyntää www.raskauspakkaus.fi-sivustoa kaikille vastaanotollasi käyville raskaana oleville ja jo synnyttäneille.

”Raskauden aikainen liikkuminen”-paketti tukee sinua asiakasohjauksessa. Voit tutustua pakettiin ensin, jotta osaat ohjata asiakasta hyödyntämään tätä. Säännöllinen liikkuminen raskauden aikana edistää muun muassa nopeampaa synnytyksestä palautumista.

”Synnytyksen jälkeinen liikkuminen”-paketti tukee sinua asiakasohjauksessa synnytyksen jälkeen. On tärkeää, että liikkuva elämäntapa jää raskausdiabeteksen jälkeenkin äidille ja koko perheelle. Liikkumista suositellaan jatkettavaksi myös raskausdiabeteksen ja synnytyksen jälkeen, jolla voi vähentää riskiä sairastua 2. tyypin diabetekseen.