Siirry sisältöön

Syksy alkanut tiiviillä yhteistyöllä

Koulutusten sisällön suunnittelu pääsi elokuussa järjestettyjen yhteiskehittämisen työpajojen jälkeen vauhdilla käyntiin. Nyt Digitaalinen turvallisuus -koulutus on nähtävillä, käy kurkkaamassa! Koulutuskokonaisuutta testataan yhteistyössä POPsoten ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikön kanssa 22.9.-3.10.2022.

Osallistavan kehittämisen OSKE-torilla 14.9.2022 hanke pääsi verkostoitumaan ja rakentamaan yhteistyötä Diakin opetuksen kanssa (oppimistehtävät, opinnäytetyöt, kehittämishankkeet, harjoittelut). Hankkeelle saatiinkin kolme amk-opinnäytetyön tekijäparia OSKE-torilta. Jo aiemmin on varmistunut yhden Diakin amk-opinnäytetyöntekijäpari, yksi ylemmän amk-tutkinnon opinnäytetyöntekijä ja yhden Oulun yliopiston terveystieteiden maisteritutkinnon gradu-tekijä.

Olemme saaneet esittelyitä Onnikka-sovelluksesta, Terveyskylän raskausdiabeteksen digihoitopolusta ja iPana-järjestelmästä. Tulossa on vielä tutustuminen Terveyskylän Pro -osioon. Se, miten näitä hyödynnetään hankkeessa, on vielä selvityksessä ja siitä kuullaan myöhemmin.

Pääsimme mukaan Oulun kaupungin neuvoloiden perhevalmennustapahtumaan 21.9.2022. Tapahtuma järjestettiin Oulun ammattikorkeakoululla ja ilmoittautuneita vieraita oli 176 ensisynnyttäjää kumppaneiden kanssa. Pääsimme keskustelemaan tulevien vanhempien ja yhteistyökumppaneiden kanssa, sekä esittelemään hankkeen sisältöjä ja koulutuksia heille. Jo aiemmin kesä-elokuussa 2022 hanke esittäytyi hankkeessa mukana olevien kuntien neuvoloissa raskaana oleville vanhemmille ja ammattilaisille järjestetyissä aloitustapahtumissa.

Tulossa on hankkeen jännittävä esiintyminen Suomen suurimmassa digitaalisen koulutuksen konferenssissa, Interaktiivinen teknologia koulutuksessa (ITK) -konferenssissa, 5.-7.10.2022. Hanke sai posteripaikan konferenssiin ja tarkoitus on esitellä, verkostoitua ja saada näkyvyyttä hankkeelle. Posterimme tuotetaan uudella teknologialla, se tehdään animaationa, jonka loppukohtauksesta painetaan posteri. Animaatio tulee nähtäville raskauspakkaus.fi -sivustolle ihan lähiaikoina, seuraa siis sivuamme tarkasti!

Yhteistyö jatkuu tiiviinä. Digillä terveysvalmennusta -hanke kiittää jo tässä vaiheessa lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneita!