Siirry sisältöön

Työhön paluun tuki

Oletko palaamassa töihin vanhempainvapaan jälkeen? Oletko vailla työpaikkaa tai kiinnostunut opiskelusta?

Työhön paluu vanhempainvapaan jälkeen voi herättää monenlaisia tunteita. Joillekin työhön paluu on luonnollista ja tuo omaa aikaa perheen keskelle ja jotkut voivat kokea työhön paluun ahdistavana. Suositeltavaa on ennen vanhempainvapaille jäämistä keskustella oman esihenkilön kanssa omaan työhön liittyvistä asioista vanhempainvapaan jälkeen. Voit myös ennen työhön paluuta ottaa omaan esihenkilöön yhteyttä ja keskustella esimerkiksi perehdytyksestä tai ajatuksistasi mitä työhön paluu herättää. Haluatko tehdä lyhyempää työaikaa päiväkodin aloittamisen tai perhe- ja työelämän yhteensovittamisen vuoksi, jotta jaksaisit paremmin?

Jos sinulla ei ole työpaikkaa johon palata vanhempainvapaan jälkeen, ei hätää! Voit pohtia omaa työuraa ja mitä haluaisit tehdä työksesi – opiskella uusi ammatti vai lähteä tavoittelemaan haave-ammattiasi? Vanhempainvapaa on mahdollisuuksien aikaa myös työelämän näkökulmasta!

Katso alta vinkkimme työelämään siirtymisen tueksi!

Työhön paluun tuen vinkit

Töihin paluun omahoito-ohjelma (Mielenterveystalo)

Mietitkö, olisiko sinun mahdollista palata töihin? Pohditko, miten se onnistuisi? Kuormittaako ajatus töihin paluusta? Oletko huolestunut toimeentulostasi, jos voimavarasi eivät alkuun riitä kokopäiväiseen työhön? Töihin paluun omahoito-ohjelmasta saat tukea näiden asioiden käsittelyyn. Ohjelma sisältää tietoa ja harjoituksia. Omahoito-ohjelmat ovat maksuttomia. 

Perhevapailta työelämään-hanke  

Hankkeen ydintehtävä on luoda keinoja sujuvampaan siirtymiseen perhevapaalta kohti työelämää. Hankkeessa tarjotaan maksutonta työelämävalmennusta perhevapaalla oleville tai lasta kotona hoitaville vanhemmille, jotka haluavat tukea perhevapaalta työhön tai kohti työelämää ja koulutusta siirtymiseen. Hanke on toiminnassa vuoden 2023 ajan. Ajantasaisen tiedon löydät heidän nettisivuiltaan. Hanke toimii Oulussa.

  • Youtubessa erilaisia videoita, englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi 

 Duunitori

Monipuolinen nettisivusto työnhakuun, työelämä tietoon sekä urasuunnitteluun.

 Työmarkkinatorit -hyödynnä hakuvahti

 Oman alan ammattiliittojen nettisivut

 LinkedIn – sovellus

LinkedIn on selain/mobiili verkkoyhteisöpalvelu sekä verkostoitumisväline. Käyttäjät voivat ladata palveluun ansioluettelonsa, harrastuksensa ja kiinnostuksen kohteensa sekä saada suosituksia entisiltä esimiehiltä ja työkavereilta sekä suositella muita. LinkedIn:stä voit löytää ”piilotyöpaikkoja” ja kuulostella eri organisaatioiden ja toimijoiden työtä. Voit saada inspiraatiota omaan uraan tai vinkkejä omaan kehittymiseen.

​Sosiaalinen media: Instagram, Facebook, Twitter

  • Seuraa kiinnostuksesi mukaan yritysten tai organisaatioiden some-kanavia 
  • Nettisivuilla:Mothers In Business ja Instgramissa @mib_ry

 Opintopolku – täältä voit selailla opiskelupaikkoja! 

Tavoitteet

  • Olemassa olevien digitaitojen ylläpitäminen ja uusien digitaitojen osaaminen vahvistuvat.
  • Osallistujat saavat tukea urasuunnitteluun, vanhemmuuden ja työelämän yhteensovittamiseen, ajanhallintaan ja digietikettiin.
  • Osallistujat pystyvät etsimään tietoa, tukemaan toisiaan ja keskustelemaan digitaalisilla vuorovaikutuskanavilla työllisyyteen ja työhön palaamiseen liittyvissä kysymyksissä.
  • Keskustellaan digiarkeen, -työhön, -terveyteen, -arkuuteen, -luovuuteen, pelillisyyteen ja teknologian lisäarvoon liittyvistä asioista yhteisellä keskustelualustalla.
  • Osallistujien digiosallisuus vahvistuu.

Toteutustapa

Työhön palaamisen tuki -tiimi kokoontuu yksityisessä Facebook-ryhmässä. Tiimin vieraina on asiantuntijoita ja mielenkiintoisia alustuksia.

Kyselyt

  • Mitä mieltä olet työhön paluusta? Huolettaako jokin? Miten valmistaudun?

Ohjatut vertaiskeskustelut

  • Osaanko toimia digitaalisessa työelämässä?
  • Millaista tukea odotat neuvolalta?

Ryhmät

  • Vertaisryhmät läsnätapaamisina esim. tulossa kevättapaaminen

Yhteistyö Perhevapaalta työelämään -hankkeen kanssa

  • Sisällöt työnhaun tukeen
  • Esitteet, videot

Sovellusten hyödyntäminen