Siirry sisältöön

Tammikuu päräytettiin koulutuksilla käyntiin Digillä terveysvalmennusta -hankkeessa

Pakkaset paukkuivat, uusi vuosi oli otettu vastaan ja lomalaiset olivat juuri ja juuri palanneet töihin, kun Digitaalinen turvallisuus -koulutuskokonaisuus starttasi asiantuntijoidemme Sabina Hentilän ja Hanna-Leena Huttusen johdolla. Etätoteutuksina järjestetyissä koulutuksissa käsiteltiin mm. digitaalisten palvelujen hyötyjä, vaaroja, tietosuojaa, tietoturvaa, digitaalista terveydenhuoltoa ja digitaalista interventiota. Osallistujat rakensivat asiakkaan hoitopolkua ja kokeilivat leikkimielistä tietovisaa. Keskustelua syntyi mm. siitä, millaista teknologiaa tällä hetkellä on käytössä asiakkaan elintapojen tukemisessa.

Koulutuksen sisältö koettiin mielenkiintoisena ja koulutus sai keskiarvoksi hienosti 4,7 / 5! Osallistujat antoivat myös sanallista palautetta: ”Mukava koulutus, ajankohtaista tietoa ja uusia näkökulmia työn toteuttamiseen.” Koulutus jatkuu verkkokeskustelulla vielä viikon verran.

Digitaalinen turvallisuus -koulutus toteutetaan etätoteutuksena uudelleen huhtikuussa. Tämän lisäksi se on mahdollista suorittaa itsenäisesti hankkeen nettisivuilla, silloin kuin itselle parhaiten sopii. Koulutus on suunnattu raskausdiabeteksen riskissä oleville ja siihen sairastuneille äideille sekä neuvolan terveydenhoitajille. Ilmoittaudu mukaan!

Mitä muuta tiedossa?

Uusi koulutus, Digitaalinen ohjausosaaminen, alkaa tammikuun lopussa. Se on suunnattu hyvinvointikeskusten ja neuvoloiden hoitotyöntekijöille. Koulutuksen sisältöinä ovat mm. digitaalisen ohjausosaamisen hyödyt, etäohjaus, case simulaatio, videon käyttö etäohjauksessa ja sovellusten hyödyntäminen ohjaustyössä. Tähänkin koulutukseen toivotaan vielä lisää osallistujia, ilmoittaudu heti!

Kolmas kevään aikana pyörivä koulutus on Työhön palaamisen tuki -koulutus raskausdiabeteksen riskissä oleville tai siihen sairastuneille äideille. Työhön palaamisen tuki -tiimi kokoontuu yksityisessä Facebook-ryhmässä. Tiimin vieraina on asiantuntijoita ja mielenkiintoisia alustuksia. Teemme yhteistyötä mm. Perhevapailta työelämään -hankkeen kanssa. Äidit voivat ilmoittautua milla.dahl@odl.fi.

Koulutusten lisäksi projektikoordinaattorimme Saija Tiiro-Tulppo ja projektityöntekijämme Milla Dahl järjestävät koko kevään ajan äideille elintapavalmennusta. Aihealueita ovat muun muassa ravitsemus, liikunta, uni ja palautuminen sekä mielen hyvinvointi. Tiedossa on kaikenlaista mukavaa mm. aktiivisuusrannekkeiden hyödyntäminen oma hyvinvoinnin edistämisessä. Jos haluat olla mukana kokeilussa, ota yhteys milla.dahl@odl.fi.

Tiivis kevät on tiedossa. Eikä siinä vielä kaikki. Kevät huipentuu kuuden digihankkeen yhteiseen loppuseminaariin 10.5.2023 klo 9–15. Laita päivämäärä jo ylös kalenteriisi. Lopuksi vielä toteamus: ”Loppuseminaari ei ole loppu, vaan alku.”

Mukavaa talven jatkoa ja kevään odotusta kaikille!
Toivoo projektipäällikkö Erika Kukkonen