Siirry sisältöön

”Liikkumaan!” -tempausviikko päättää hankkeen

Digillä terveysvalmennusta -hankkeen kuvituskuva: lenkkitossut: digimaailmaa, polkupyörä, hedelmiä kuvattuna.

Elokuun viimeisellä viikolla tapahtuu! Liikkumaan! -tempausviikko päättää Digillä terveysvalmennusta -hankkeen. Tempausviikon tarkoituksena on kannustaa kaikkia liikkumaan aina, kun se on mahdollista.

Popuppeja ympäri kaupunkia

Lähdemme liikkeelle ja järjestämme raskauspakkaus-popuppeja ympäri Oulua. Saatat löytää meidät myös Kempeleestä, Limingasta ja Tyrnävältä. Popupit ovat tarkoitettu perheille ja kaikille kiinnostuneille.

Luvassa hernepussin heittoa, hiekkaämpäripelejä, lasten musiikkia ja mukavaa yhdessäoloa koko perheelle. Lähtekää porukalla liikkeelle ja bongatkaa meidät.

Kannustamme liikkumaan

Liikkumaan! -tempausviikko kannustaa kaikkia liikkumaan aina, kun mahdollista. Liikunnalla on tutkitusti paljon hyviä vaikutuksia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Säännöllisellä liikunnalla on todettu olevan edullisia vaikutuksia useiden sairauksien ehkäisyssä. (Liikkumisen vaikutukset 2023.)

Liikkuminen lievittää mahdollisia tuki- ja liikuntaelimistön kipuja, parantaa lihasten suorituskykyä, kohentaa mielialaa, terävöittää keskittymistä ja tarkkaavaisuutta sekä kohottaa vireystilaa. Lue UKK-instituutin nettisivuilta liikkumisen suositukset. Löydät sieltä myös verkkosovelluksen liikkumistottumusten arviointiin. (Liikkumisen vaikutukset 2023.)

Liikkuminen on myös yksi raskausdiabeteksen omahoidon keinoista ravitsemuksen ohella. Kaikenlainen liikkuminen tehostaa sokerin käyttöä elimistössä, jolloin liikunta laskee verensokeria ja vähentää raskausdiabeteksen riskiä sekä parantaa raskausdiabeteksen hoitotasapainoa. (Liikunta ja diabetes, 2022.)

Tempausviikko päättää hankkeen

Digillä terveysvalmennusta -hanke päättyy 31.8.2023. Tempausviikkoa vietetään 28.-30.8.2023. Tempausviikko päättää hankkeen toiminnan.

Ole kuulolla ja ota hankkeen some-kanavat seurantaan.

Lähteet:

Digillä terveysvalmennusta -hankelogo