Siirry sisältöön

Liikkumaan! Pop up -tempausviikko päätti Digillä terveysvalmennusta -hankkeen

Liikkumaan! -tempausviikko kannusti perheitä

Liikkumaan! -tempausviikko päätti Digillä terveysvalmennusta-hankkeen 31.8.2023. Halusimme päättää hankkeen näyttävästi kohderyhmiä kohdaten ja kannustaen. Liikkumisella on tutkitusti paljon hyviä vaikutuksia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Liikkuminen on myös yksi raskausdiabeteksen omahoidon keinoista ravitsemuksen ohella. Tempausviikko kiinnosti myös mediaa. Projektipäällikköämme Erikaa haastateltiin Radio Pookiin tempausviikostamme. Pääset kuuntelemaan haastattelun radio Pookin sivuilta.

Liikkumiseen kannustaminen otettiin iloisesti vastaan

Tempausviikkoa vietettiin Pop up -tyyppisesti 28.8.-30.8.2023 Oulun, Kempeleen, Limingan ja Tyrnävän alueilla. Pop up -tapahtumiin osallistui kymmeniä perheitä, terveydenhuollon ammattilaisia ja eri ikäisiä kuntalaisia. Kaikki lähtivät spontaanisti mukaan ja saimme hienoja kohtaamisia.

Tempausviikon kohokohta oli tavata erilaisia perheitä ja keskustella heidän kanssaan. Kohtaamissa aisti ilon. Lapsen riemua oli ihana todistaa, kun hän onnistui kaatamaan ämpäripinon tai pujottelemaan sen läpi. Liikutimme kirjaimellisesti perheitä vauvasta vaariin. Lähes 90-vuotias herrasmieskin innostui leikkimään pallolla tarkkuusheittoa puiston penkiltä. Eräs isoäiti aikoi lähteä lapsenlapsensa kanssa puolukkaan pikkuämpärin voimin.

Pop up -tapahtumia ympäri Oulua, Kempelettä, Liminkaa ja Tyrnävää

Tempausviikko alkoi maanantaina Oulun alueelta. Lähdimme liikkeelle Diakin ja ODL -kampuksilta, jatkoimme Mannerheimin leikkipuistoon, Rotuaarille, torin rantaan, Ainolan puistoon ja sen lähialueille. Keskustelimme perheiden kanssa muun muassa liikkumisesta, ravitsemuksesta, somen käytöstä viestinnän välineenä ja yleisesti perheiden arjesta. Teimme hiekkakakkuja, leikimme pallon heittoa ja vietimme mukavaa aikaa ulkona hienossa säässä. Iltapäivä päättyi Oulun ensi- ja turvakoti ry:n Vauvatalolle. Siellä pääsimme kertomaan hankkeestamme, raskausdiabeteksen ehkäisystä ja liikkumisen merkityksestä.

Tiistaina jalkauduimme Pop up -tapahtumissa Kontinkankaan lähialueille, perhekeskukseen ja Kaakkurin neuvolan lähistölle. Tapasimme jälleen kymmeniä perheitä. Pienet hiekkaämpärit peleineen toivat suurta iloa sekä naurua meille kaikille. Saimme keskustella liikkumisesta ja tapaamamme perheet toivat esille liikkumisen tärkeyden. He toivoivat enemmän kasvokkain kohtaamisia niin muiden perheiden kuin ammattilaisten kanssa liikkumisen suhteen.

Tempauksen viimeisenä päivänä pidimme Pop up -pisteitä Kempeleessä, Tyrnävällä ja Limingassa. Neuvoloissa tapasimme muun muassa ihan tuoreita perheitä pienten vauvojen kanssa. Vinkkasimme tutustumaan raskauspakkaus.fi -sivustoon, josta saa vinkkiä mm. liikkumisen aloittamiseen synnytyksen jälkeen. Kempeleestä jäi mieleen kurahaalareissa temppuileva lapsi, joka huusi kiipeillessään ”Hei nyt liikkumaan!” Hän aikoi leikkiä hiekkaämpärillä saunassa vanhempansa kanssa. Limingassa neuvola aikoi jakaa pieniä ämpäreitä perheille reippauspalkintoina, joilla kannustetaan liikkumaan. Tyrnävällä aiottiin tehdä samoin. Yksi neuvolaan vuoroa odottava lapsi valitsi pikkusisarukselleen ämpärin ja hän aikoi opettaa tälle ämpärihippaa.

Haluamme kiittää koko tiimimme voimin rahoittajia, yhteistyökumppaneita ja osallistuneita neuvoloita sekä perheitä. Työ on ollut erittäin mielenkiintoista ja antoisaa, lämmin kiitos kaikille!

#liikkumishaaste