Siirry sisältöön

Kevään 2023 äidin hyvinvointiin keskittyvät sisällöt

Digillä terveysvalmennusta -hanke toteuttaa keväällä 2023 äidin ja koko perheen hyvinvointiin keskittyvää sisältöä. Sisällöt keskittyvät raskausdiabeteksen näkökulmasta raskauden aikaiseen mielenhyvinvointiin, parisuhteen ja perhesuhteen vahvistamiseen sekä stressin käsittelyyn vauvaperheessä. Vauvaperheen uni- ja lepo on myös huomioitu sisällöissä.

Sisältömme keväälle 2023:

”Stressistä hyvinvointiin- ryhmä vauvaa odottaville21.3.2023 klo15.30-16.30, Teams-ryhmä 

Lea Abazi, Vauvatalo, Ensi- ja turvakoti ry

Vauvatalon asiantuntija, toimintaterapeutti Lea Abazi pitää ryhmän yhdessä Digillä terveysvalmennusta-hankkeen kanssa. Ryhmässä käydään läpi raskauden aikaista stressiä, sen tunnistamista ja sen omahoitoa. Lisäksi pohditaan vireystilaa ja stressin vaikutusta vireystilaan. Ryhmässä huomioidaan koko perheen näkökulma, joten odottajan kumppani on myös tervetullut  osallistumaan. Ryhmään otetaan 10 osallistujaa.

”Stressistä hyvinvointiin- ryhmä vauvaperheille” 18.4.2023 klo15.30-16.30, Teams-ryhmä

Lea Abazi, Vauvatalo, Ensi- ja turvakoti ry

Vauvatalon asiantuntija, toimintaterapeutti Lea Abazi pitää ryhmän yhdessä Digillä terveysvalmennusta-hankkeen kanssa. Ryhmässä käydään läpi pikkuvauvaperheen stressiä, sen tunnistamista ja sen omahoitoa. Lisäksi pohditaan vireystilaa ja stressin vaikutusta vireystilaan. Ryhmässä huomioidaan koko perheen näkökulma, joten odottajan kumppani on myös tervetullut osallistumaan. Ryhmään otetaan 10 osallistujaa.

”Parisuhteen ja perheen voimavarojen vahvistaminen ja tukeminen” Birgitta Ojala, voimavarakeskeinen ja dialoginen perhe- ja paripsykoterapeutti. Miten perheen voimavaroja voi vahvistaa ja tukea kumppanuutta raskausaikana ja pikkulapsiarjessa? Saatavilla maaliskuun lopuilla 2023. 

”Miten huolehdin mielenhyvinvoinnista raskauden aikana?” Jonna Karimo, kätilö, kliinisen tason seksuaaliterapeutti, psykoterapeuttikoulutettava, Väestöliiton hyvinvointi Oy. Mielenhyvinvointi raskausaikana, turvantunteen vahvistaminen ja rauhoittuminen sekä vireystilan ongelmat. Videotallenteena tulossa keväällä 2023

”Vauvaperheen uni ja lepo” Tarja Kuivala, Vauvatalon asiantuntija, terveydenhoitaja YAMK, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Vauvatalo, Ensi ja turvakoti ry. Pienen vauvan uni ja vanhempien univaje sekä tukikeinot. Videotallenteena tulossa keväällä 2023

”Sinulle, joka menet synnyttäjän tueksi”

Sabina Hentilä, TtM, kätilö, imetyskouluttaja, terveysalan lehtori, DIAK. Videotallenteena tulossa keväällä 2023.

”Raskausdiabeteksen kanssa synnyttämään”​

Sabina Hentilä, TtM, kätilö, imetyskouluttaja, terveysalan lehtori, DIAK. Videotallenteena tulossa keväällä 2023.

Sisällöt tulevat julkisiksi viimeistään elokuussa 2023, jolloin sisältöjä voi vapaasti hyödyntää omahoidon tai neuvolan ohjaustyön tukena. Ennen elokuuta 2023 sisällöt ovat vielä suunnattu raskausdiabetesta sairastaville tai sen riskissä oleville odottaville tai synnyttäneille äideille. Sisällöt voi pyytää itselleen ottamalla yhteyttä milla.dahl@odl.fi, jos kuulut kohderyhmään (raskausdiabetesta sairastava tai sen riskissä oleva raskaana oleva tai jo synnyttänyt).