Siirry sisältöön

Älykellot lisäsivät äitien aktiivisuutta

Digillä terveysvalmennusta -hankkeessa on mahdollista lainata Polar Unite-älykelloa oman päivittäisen aktiivisuuden seuraamisessa raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen. Älykelloa voi kysyä lainaan, jos asuu Oulun, Kempeleen, Limingan tai Tyrnävän alueilla ja kuuluu kohderyhmään (raskausdiabetes tai sen riskissä oleva, raskaana oleva tai jo synnyttänyt).

Älykellon saa lainaan 3 viikon ajaksi, jolloin käytön alussa käyttäjä näkee tavallisen päivittäisen aktiivisuutensa määrän. Hän voi helposti verrata 3 viikon käytön jälkeen, miten päivittäinen aktiivisuus on muuttunut. Omaa päivittäistä aktiivisuuden määrää voi helposti seurata älykelloon liitettävän sovelluksen avulla. Näin kellon tuottamaa dataa voi hyödyntää tarvittaessa neuvolakäynneillä helposti muistettavassa muodossa.

Mitä älykello sai aikaan? 

Muutama äiti on jo testannut älykelloa oman liikkumisen tukena. Älykello koettiin positiiviseksi apukeinoksi seurata omaa päivittäistä aktiivisuutta. Älykellon käyttö tuki käyttäjien päivittäisen aktiivisuuden lisäämistä synnytyksen jälkeen. Yksi käyttäjistä koki alkuun stressiä kellon käytöstä, mutta tottui tämän käyttöön nopeasti. Käyttäjät kokivat myös älykellon käytön tukevan elintapojen muutoksessa positiivisesti.

Älykello motivoi liikkumaan. Yksi käyttäjä koki yllätyksenä sen, kuinka paljon liikkumista tulee ihan vain koriaskareiden parissa.

Jos olet kiinnostunut hyödyntämään älykelloa päivittäisen aktiivisuuden lisäämisessä, ota yhteyttä milla.dahl@odl.fi. Älykello haetaan ODL Liikuntaklinikalta ja ohjaamme kellon käytön suullisesti sekä kirjallisesti.